----- PERSBERICHT -----

Heropening vernieuwd Elisabethhof tijdens eerste open dag Cultuurplein

Kaliber Kunstenschool, Kunsthal Hof 88 en Theater Hof 88 geven kijkje in de keuken

ALMELO - Op zaterdag 27 januari organiseren Kaliber Kunstenschool, Theater Hof 88 en Kunsthal Hof 88 (‘Indigo Almelo’) de eerste open dag van het Cultuurplein Elisabethhof. Vanaf 12.00 uur openen deze cultuurpartners op het vernieuwde Elisabethhof hun deuren voor de inwoners van Almelo en omstreken. Tijdens de open dag krijgen bezoekers de mogelijkheid om achter de schermen te kijken bij de verschillende culturele organisaties gevestigd aan het plein. Ook zijn er verschillende optredens en exposities te bewonderen bij de deelnemende organisaties

Op zaterdag 27 januari organiseren Kaliber Kunstenschool, Theater Hof 88 en Kunsthal Hof 88 (‘Indigo Almelo’) de eerste gezamenlijke open dag van het Cultuurplein Elisabethhof. Tijdens de open dag zijn er verschillende activiteiten om aan deel te nemen en kunnen bezoekers genieten van verschillende optredens. De open dag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van Theater Hof 88 tijdens een van de rondleidingen. Daarnaast is ’s avonds in het kader van het Nationaal Theaterweekend voor slechts € 10,-  de cabaretvoorstelling te zien van Karin Bruers & Nol Havens.

Kunsthal Hof 88 (‘Indigo Almelo’) opent ook vanaf 12.00 uur de deuren. Vanaf 13.00 uur vertellen de medewerkers alles over de tentoonstelling “Stofwisseling”; over de kunstenaars, de gebruikte technieken, etc. Bij Kaliber Kunstenschool is daarna een aansluitende workshop te volgen. Daarnaast organiseert de Kunsthal een selfie-wedstrijd waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Kaliber Kunstenschool organiseert op hun beurt een solistenconcours met jonge solisten in de Kapelzaal van het theater. Ook zijn er op het plein en in de gebouwen verschillende optredens, waaronder van singer-songwriters in de Tuinzaal en een popband in de hal van Kaliber. Natuurlijk staat voor alle bezoekers de koffie klaar en wordt er gezorgd voor iets lekkers. De open dag is gratis toegankelijk.

Dank aan de vele donateurs, de gemeente Almelo, Almelo Promotie, Kroon Oil, 
Panalytical, Urenco en
 Cogas Cultuurfonds.
Faciliteiten beschikbaar gesteld door Theater Hof88.

Kunsthal HOF88 Elisabethhof 6 7607 ZD  Almelo     Routebeschrijving
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 13.30-17.00 uur